Batterijopslag

Efficiënt energie opslaan met een thuisbatterij

Wist je dat gezinnen met zonnepanelen amper 30% van de opgewekte energie meteen verbruiken? Veel mensen zijn overdag buitenshuis, waardoor de zonne-energie dus niet optimaal kan worden ingezet. Zeker nu de terugdraaiende teller is weggevallen en het capaciteitstarief eraan komt, is een efficiƫnte batterijopslag geen overbodig luxe. Zo kan je zelf meer rendement halen uit je zonnepannen of -leien en ligt energieonafhankelijk binnen handbereik.

Lagere energiefactuur

Met een thuisbatterij verdwijnt je geproduceerde energie niet op het stroomnet wanneer je ze zelf niet gebruikt en moet je ook minder energie van het net aankopen op momenten dat er geen zonlicht is. Op die manier geniet je van een besparing op je energiefactuur en sluit je bovendien de kring van hernieuwbare energie.

4 batterijsystemen

Bij Smartroof bieden we 4 verschillende aansluitmogelijkheden voor een batterijsysteem. Zo heb je voor een volledig nieuwe installatie de keuze tussen een monofasige en een driefasige hybrideomvormer van SolarEdge. Ook voor bestaande installaties met een monofasige of driefasige SolarEdge omvormer bieden we een eenvoudige oplossing met behulp van de efficiƫnte StorEdge Interface die we tussen de omvormer en de batterij plaatsen.

Premie

Koop je een thuisbatterij? Maak je investering dan extra rendabel met behulp van de premie van de Vlaamse overheid.

Tip: zie je een zonnebatterij (nog) niet zitten? Dan kan je overtollige zonne-energie via een warmtepomp of warmtepompboiler ook bufferen in het voorraadvat voor warm water.