Nieuws

Groene energie voor wie van een mooi dak houdt

Onze zonnepannen winnen steeds meer aan naamsbekendheid. Zo verscheen er onlangs een artikeltje over onze zonnepan in de weekendbijlages van De Standaard, het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg. Lees hieronder wat er over onze zonnepannen verteld werd!

"Zonnepanelen zijn een belangrijke leverancier van groene energie. Maar niet iedereen is liefhebber: sommige mensen vinden PV-panelen ronduit lelijk. Het Belgische Smartroof ontwikkelde daarom dakpannen met geïntegreerde zonnecellen. De fotovoltaïsche elementen zijn geïntegreerd in kunststof dakpannen en daardoor amper zichtbaar. Er zijn verschillende modellen voor elke bouwstijl. Van klassiek tot modern, voor nieuwbouw en renovatie. De fabrikant biedt na twintig jaar een vermogensgarantie van 80%. Bovendien kan je het volledige dakoppervlak benutten tot in de kleinste hoekjes. Niet alleen interessant bij complexe dakvormen (bijvoorbeeld rondom een dakkapel of dakraam), maar ook voor kleinere woningen waar elke vierkante meter telt.

Check je opbrengst

Smartroof koppelt de zonnepannen aan SolarEdgetechnologie. Zo monitor je elke zonnepan afzonderlijk via je pc, laptop of smartphone en zie je in één oogopslag wat je dak opbrengt. Het systeem is ook onderhoudsvriendelijk. Een defecte zonnecel vervang je snel met behulp van een zuignap, zonder de dakpan zelf te demonteren."