Nieuws

Techgigant Tesla zet volop in op zonne-energie via zonneleien

Zonnepannen en zonneleien zijn de toekomst van zonne-energie, daar moet je niet aan twijfelen. Ook techgigant Tesla deelt onze mening. Het breidt in 2020 namelijk de productie van hun Solar Roof alsmaar uit in de US. Na de officiële aankondiging vier jaar geleden staat hun Solar Roof bijna op punt om in productie te gaan. Wij zien dat Tesla heel wat dezelfde technieken gebruikt als Smartroof, daar wij 10 jaar eerder zijn gestart. Laat ons even toelichten! 

Wat is het Solar Roof van Tesla?

Sommige Nederlandstalige blogs zeggen dat het Solar Roof van Tesla een soort van zonnepanelen zijn, maar niets is minder waar. Wanneer we kijken naar de technische opbouw zien we dat het Solar Roof heel dicht aanleunt bij zonneleien. Een technologie die we al 10 jaar lang bij Smartroof hanteren en perfectioneren. 

De Tesla Powerwall accu is ontworpen om de zonneleien te beheren door ongebruikte energie op te slaan en automatisch vrij te geven wanneer de zon niet schijnt of wanneer er meer verbruik is dan PV-opbrengst. Bij Smartroof hanteren wij dezelfde expertise. Wij combineren onze zonnecellen met de SolarEdge-technologie waarmee we de installatie efficiënt opdelen in verschillende elektrische compartimenten op het dak en nauwgezet optimaliseren. Zo zal schaduw op bepaalde vlakken gedurende de dag minder een negatieve invloed hebben op de opbrengst. Dankzij de SolarEdge-technologie geniet je altijd van een maximale opbrengst op ieder moment van de dag, de meeropbrengst kan worden opgeslagen in een batterijsysteem zoals de Smartroof Storage Solution (3S). Ook oost-west dakoriëntaties zijn ideaal te combineren met deze technologie. 

Het verschil tussen de zonnepannen van Tesla en die van Smartroof

Het effectieve verschil met wat Tesla aanbiedt en wat wij bij Smartroof doen, zit hem in het afgeleverd product. Tesla gaat voor een volledig nieuw dak. “It’s not a thing on the roof. It is the roof”, zei Musk tijdens de onthulling. Er is geen optie om slechts een deel van jouw dak aan te passen. Het is alles of niets. 

Bij Smartroof zijn we flexibeler. Wil je enkel een deel van jouw dak aanvullen met zonnepannen of zonneleien? Geen probleem. Wil je enkel jouw poolhouse beleggen met zonne-energie, ook geen probleem. De Vlaming heeft een baksteen in de maag, dat zie je in ons dagelijks straatbeeld. Een Vlaming wil zijn huis bouwen naar eigen smaak, daar hebben wij Smartroof alle begrip voor en integreren wij graag in onze service. Daarom bieden wij zonne-energie aan voor zo veel mogelijk type huizen en hebben wij onze zonnepannen en zonneleien compatibel gemaakt met meerdere dakpannen van verschillende producenten. 

Heb je een klassieke woning? Ben je een trotse eigenaar van een villa? Heb je een huis met een lichte dakconstructie of een moderne stadswoning? Bij Smartroof bieden we je zonne-energie aan op maat en aangepast aan jouw woning. Zo zit je niet enkel esthetisch goed, maar klopt het plaatje ook op een functioneel niveau.

Het is in België ook niet aangeraden om je complete dak te beleggen met zonnepannen of -leien aangezien je altijd een overproductie aan zonne-energie gaat creëren. In andere landen zoals Nederland, Zwitserland en Frankrijk mag je het overschot aan zonne-energie doorverkopen aan de overheid. Helaas bestaat deze wetgeving nog niet in België. 

Met deze blog willen we aantonen dat de “nieuwste” technologie van Tech giganten soms dichter bij huis is dan je denkt. Wil je meer weten over wat wij aanbieden? Dat kan hier!