Nieuws

5 redenen waarom je vandaag moet investeren in zonnepannen en zonneleien

Meer en meer mensen zijn op zoek naar manieren om hun energiefactuur op een duurzame manier te verlagen. Velen hebben reeds de keuze gemaakt en genieten nu van groene en goedkopere energie. Door de onduidelijkheid die er soms heerst en het grote aanbod is er soms wel eens twijfel. Bij Smartroof geven we je daarom graag vijf redenen waarom je vandaag best wel kiest voor zonne-energie en voornamelijk zonnepannen en zonneleien.

Zonnepannen zijn zeer makkelijk te plaatsen

De zonnepannen en -leien van Smartroof plaats je op precies dezelfde manier als traditionele keramische dakpannen of betonpannen. De werkwijze voor een dakwerker blijft dus helemaal hetzelfde. Je hoeft geen beroep te doen op een gespecialiseerde firma.

Onze zonnepannen en -leien zijn compatibel met de dakpannen van bekende merken, zoals Wienerberger, Monier, Terreal, Imerys en ZZ Wancor. Er is geen speciaal onderdak noodzakelijk voor de plaatsing van de zonnepannen en zonneleien en is toepasbaar bij zowel een dakrenovatie als bij nieuwbouw.

Haal maximaal rendement uit zonne-energie

Smartroof garandeert maximale opbrengst uit jouw hellend dak. We combineren zonnecellen met SolarEdge-technologie, waarmee we de installatie efficiënt opdelen in verschillende elektrische compartimenten en nauwgezet monitoren.

Met onze pannen en leien daalt het E-peil van je woning tot 20 punten (afhankelijk van de oriëntatie en dakhelling) Nu wat is een E-peil? Het is de maat voor de globale energieprestatie van je woning. Hoe lager dat peil, hoe energiezuiniger je woning. Behaal je een E-peil van 30, dan betaal je vijf jaar lang 50 procent van de onroerende voorheffing. Ga je onder de 20, betaal je vijf jaar lang geen onroerende voorheffing. 

Één aanspreekpunt voor jouw zonne-energie

Wanneer je kiest voor de zonnepannen en -leien van Smartroof kies je voor een totaalservice. Wij zijn jouw partner voor het ontwerp, de plaatsing, aansluiting, online monitoring én het onderhoud. Wij coördineren ook de dakwerken en vragen alle beschikbare premies aan in jouw plaats. Daarnaast zorgen we voor de elektrische aansluiting van jouw PV-installatie, AREI-keuring en de aangifte van het zonnedak bij de netbeheerder.

Zonnepannen bieden je jarenlange zekerheid

Smartroof biedt op alle zonnepannen en -leien een vermogensgarantie van 90 procent na tien jaar en 80 procent na twintig jaar. Zo ben jij jarenlang verzekerd van topprestaties. Hoe langer je rendement kan halen uit je zonnepannen -en leien, hoe langer je kosten bespaart.

Zonne-energie die quasi geen onderhoud nodig heeft

Je hoeft je als eigenaar van de zonnepannen en -leien geen onnodige zorgen te maken over onderhoud. Dankzij de koppeling met SolarEdge kunnen wij en jezelf het rendement van uw dak op de voet volgen. Zo zien wij onmiddellijk wanneer de opbrengst plots daalt en waar het probleem zich bevindt. Bijgevolg kunnen wij onmiddellijk ingrijpen indien nodig.

Klinkt dit als muziek in de oren? Neem zeker contact op!