Nieuws

Welke zonnepannen of zonneleien passen het best bij jouw woning?

Als huiseigenaar ben je vanzelfsprekend gehecht aan de uitstraling van jouw woning. Stel dat je wil investeren in zonne-energie zonder de look en feel van jouw woning te ontsieren, dan ben je bij Smartroof aan het juiste adres. De verschillende zonnepannen en zonneleien van Smartroof zijn toepasbaar aan jouw type woning. Hieronder vind je de verschillende keuzes voor jouw dak.  

De RenoSolPan, de ideale zonnepan voor een klassieke woning

De oplossing voor huizen met een klassieke uitstraling. De RenoSolPan is namelijk gebaseerd op de bekende Stormpan 44, sinds jaar en dag de meest voorkomende dakpan in West-Europa. 

Door haar middelgroot formaat en typische vorm is de RenoSolPan van Smartroof geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Dankzij de kleine afmetingen benut je met de RenoSolPan ook jouw volledige dakoppervlakte, zelfs tot in de kleinste hoeken. Deze pan past ook op dakvensters en dakkapellen.

Lees meer over de RenoSolPan >

Zonne-energie voor jouw villa of stadswoning met de NeoSolPan

Met de grote en vlakke NeoSolPan heeft Smartroof een zonnepan in huis voor alle strakke daken. Zowel groot als klein, vanaf een dakhelling van amper 12°. Deze robuuste pan met een onverwoestbare geïntegreerde zonnecel is met zijn vermogen van 125 Wp/m² uniek op de markt. Zo blijft de schoonheid van jouw dak behouden terwijl je van een maximale opbrengst zonne-energie geniet. 

Lees meer over de NeoSolPan > 

De meest discrete zonnepan die we aanbieden, de CeraSolPan

De CeraSolPan is haast niet te onderscheiden van vlakke keramische dakpannen zoals de Volnay van Terreal. Daardoor past deze pan heel discreet en subtiel op jouw dak. Verder is deze pan heel makkelijk aan te leggen. Vijf CeraSolpannen hebben namelijk dezelfde breedte als zeven keramische pannen. Het is ook de pan met het grootste vermogen per vierkante meter! (165 Wp/m²)

Lees meer over de CeraSolPan >

Zonnelei, de zonne-energie-oplossing voor jouw leiendak

Onze zonneleien zijn haast niet te onderscheiden van gewone leien. Want ook een leien dak kan zonder problemen voorzien worden van zonne-energie. Voor een optimaal resultaat combineer je de zonnelei met leien van 40 op 27 centimeter. Dubbele dekking is de meest aangewezen plaatsingstechniek. Zo krijg je een mooi patroon van horizontale lijnen.

Ontdek onze zonneleien >

Zonne-energie specifiek voor lichte dakconstructies, de SmartTile

Heb je een dak dat aan vernieuwing toe is, maar je dakconstructie houdt je tegen om er zware leien (22 kg/m²) of dakpannen (45 à 50 kg/m²) op te zetten? Bij Smartroof hebben wij daarvoor de SmartTile ontwikkeld. Specifiek voor lichte dakconstructies. Deze pan is gemaakt uit 100% recycleerbaar kunststofmateriaal en is compatibel met al onze zonnepannen die je hierboven vindt. De kunststofpannen van Smartroof zijn stevig, UV-bestendig en vooral makkelijk te plaatsen door elke dakwerker.

Lees meer over de SmartTile >

Ben je benieuwd naar hoe deze verschillende zonnepannen -en leien zich visueel integreren met je woning? Bekijk dan zeker onze referenties.