Nieuws

De mooiste en onzichtbare zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen zijn algemeen bekend: een lagere energierekening, minder CO2-uitstoot, een meerwaarde voor je woning, … Enige minpuntje? Ze ontsieren je dak. Zeker als het gaat om een statisch herenhuis, riante villa of charmante rijwoning.

Gelukkig bestaan er vandaag de dag ook esthetisch verantwoorde modellen. Maar wat zijn nu de mooiste zonnepanelen op de markt? En hoe goed werken zogenaamd onzichtbare zonnepanelen? Is er een verschil met gewone zonnepanelen?

Onzichtbare zonnepanelen

Je ziet ze nauwelijks of helemaal niet: de geïntegreerde zonnepanelen. Het zijn de zogenaamde zonnepannen en zonneleien waarbij de zonnecellen verwerkt zijn in het bouwmateriaal. Onopvallend en zo goed als onzichtbaar, zeker vanop een zekere afstand. 

De dakpannen of leien zien eruit als gewone exemplaren, maar ze doen natuurlijk wel dienst als zonnepaneel. Het verschil zit ‘m dus louter in de esthetische waarde. 

En hoe zit het met het rendement van onzichtbare zonnepanelen? Net als kwalitatieve PV-installaties halen de zonnepannen en zonneleien van Smartroof een zeer goed rendement. Ze doen het vaak zelfs beter dan PV-installaties aangezien ze meer van het dak kunnen gebruiken. 

Kortom, onzichtbare zonnepanelen combineren de functionaliteit van zonnepanelen met het uiterlijk van de traditionele dakpannen of leien. 

De mooiste zonnepanelen

De mooiste zonnepanelen, dat zijn dus vooral onzichtbare exemplaren. Ze respecteren de bouwstijl van je pand en leveren ondertussen toch de beoogde energiebesparing op. Kortom, toprendement zonder je dak te ontsieren.

Benieuwd naar onze mooiste zonnepanelen? Smartroof biedt voor elke bouwstijl een geschikte zonnepan of zonnelei. Onze vier types:

1. RenosolPan 

De ideale zonnepan voor klassieke huizen, gebaseerd op de iconische Stormpan 44. Een heel populaire dakpan die je terugvindt op miljoenen daken in West-Europa. Deze zonnepan is geschikt voor zowat alle bouwstijlen.

2. NeoSolPan

De perfecte oplossing voor moderne stadswoningen en strakke villa’s. Deze zonnepan is geschikt voor daken in alle grootten, vanaf een helling van 18 graden. En ze kan ook tegen een stootje dankzij hagelbestendig glas.

3. CeraSolPan

Strak ontwerp, bijna niet te onderscheiden van de vlakke keramische dakpan. Grote troef? Een uitstekend rendement.

4. Zonnelei

Deze leien worden naadloos verwerkt in je dak zodat je ze nauwelijks waarneemt.

Ons aanbod dakpannen is ondertussen ook uitgebreid met de SmarTile, de oplossing voor lichte dakconstructies.

Al onze zonnepannen zijn geschikt voor nieuwbouw- én renovatieprojecten. 

Benieuwd naar het resultaat in de praktijk? Bekijk hier enkele van onze referenties.

Mooi = onzichtbaar

Besluit? De mooiste zonnepanelen zijn in de praktijk eigenlijk vooral zonnepannen en zonneleien die nauwelijks te onderscheiden vallen van keramieken dakpannen. Van dichtbij detecteer je met het blote oog nog wel de zonnecellen en de verluchtingskanalen, maar eens geïnstalleerd op je dak zie je alleen maar normale dakpannen en leien. Het enige minpunt aan zonnepanelen is daarmee weggewerkt. Ondertussen profiteer je natuurlijk wel van de energiewinst die zonnepannen en zonneleien opleveren.

Vragen over onze oplossingen voor jouw dak?

Wil je weten hoeveel je bespaart met onze zonnepannen/zonneleien?

Of advies op maat voor een totaaloplossing van Smartroof?

CONTACTEER ONS >