RenoSolPan

Een rustieke look combineren met zonne-energie?
Het kan!

Genieten van zonnestroom zonder het uitzicht van je woning te verpesten? Het kan met de RenoSolPan van Smartroof. Dé oplossing voor huizen met een klassieke look. Voor bestaande en nieuwe woningen.

Slechts 30 m² nodig

Smartroof combineert hyperefficiënte zonnecellen met SolarEdge Optimizers en omvormers, goed voor een meeropbrengst tot 15 procent. Zo genereer je op 30 m² dakoppervlakte met zuidoost, zuid en zuidwest oriëntering 2.138 kWh aan elektriciteit per jaar. Daarmee dek je het verbruik van een klein gezin en kan je op 20 jaar tijd 15.467 euro besparen door elektriciteitskosten te betalen.

Tip: heb je een warmtepomp, hou dan rekening met het extra elektriciteitsverbruik bij het berekenen van de PV-installatie. Dan verwarm je jouw woning met gratis zonnestroom!

Tip: bekijk hier de tekening van de pv-efficiëntie in functie van zonnedakhelling en -oriëntatie.

Iconische dakpan

De RenoSolPan is gebaseerd op de iconische Stormpan 44, sinds jaar en dag de meest voorkomende dakpan. Letterlijk honderden miljoenen Stormpannen sieren de daken in West-Europa.

Universeel inzetbaar

Door haar middelgroot formaat en archetypische vorm is de RenoSolPan van Smartroof geschikt voor elke architecturale context, voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Compatibiliteit

Combineer de RenoSolPan zonder problemen met de keramische dakpannen van Wienerberger, Imerys en Monier.

Optimaal rendement

Dankzij de kleine afmetingen benut je met de RenoSolPan de volledige dakoppervlakte, tot in de kleinste hoeken. Ook rondom dakvensters en dakkapellen.